26.12.11

müra2000 “Asitõendid”

27. detsembril teeb Loov galerii algust oma neli päeva kestva näituste maratoniga, kus iga päev saab seintel näha uue kunstniku väljapanekut.

Esimesena astub külastajate ette staažikas, kuid väheaktiivne tänavakunstnik ja šabloonientusiast müra2000 näitusega “Asitõendid”. Puistates üheks päevaks Loov galerii külastaja ette peaaegu kogu kapi sisu nagu meeleheitel inimene psühhiaatrile oma eluloo.

“See on näitus, millel pole kokkuvõtet, korrastatust, süsteemi ega isegi kunstnikku. Vahendikeskne väljapanek, mis kujutab trafaretikujutise papist negatiivi kaunidust, koliseva värvipurgi lummavust ning kriipivaid kinnisideid.”

müra2000 sündis eelnevast grafitihuvist aastal 2005, esimesed shabloonid juba varem. “Asitõendid” on kunstniku esimese personaalväljapanek, mis sobitub hästi ühepäevanäituste ideega. Seni ainuke näituselosalemine oli 2006 aasta suvel kultuuritehase Polymer ruumides olnud kunstiakadeemia tudengite Edgar Savisaart portreteerival grupinäitusel "Lihased tulevad ja lähevad, pekk on igavene", kuhu kunstnik viis etteteatamata ka enda temaatilise töö.

Müra 2000 on jätnud teoseid tänavale inimestele üleskorjamiseks ning tema grafitit iseloomustab pikk planeerimine- sobivad seinad lõhutakse ennem kui idee piisavalt küpsenud.

“Asitõendid” on Loov galeriis avatud 27.detsembril kell 11-19.

No comments:

Post a Comment