16.12.11

Mariliin Kindsiko "Sinised jõulud"

Esmaspäeval, 19.detsembril kell 17.00 avame Mariliin Kindsiko maalitud portselani näituse "Sinised jõulud"

Esimest korda saab näha väikest valikut Mariliin Kindsiko sinist maalitud portselani näitusel. Selleks jõuluks lähevad Loovgalerii viimaseks näituseks lauale uhked sinised kaladega nõud. Seni on kunstnik oma siniseid kalakruuse ja vaagnaid müünud käest-kätte.

Kunstniku sõnul on ta kõige rohkem maalinud siniseid kaladega kruuse, aga tegelikult oli esimene kalakruus hoopis punane ja kingituseks sõbranna isale. Kuna punane värv oli kallis siis sündisid järgmised kruusid sinise värviga, mida tol hetkel sai osta odavama hinnaga, kuni see otsa sai. Just nimelt see sinine türkiisvärv. Paar aastat otsis kunstnik oma värvi ning lõpuks leidis Soomest laojääkidest viimased 2 kg. Portselanimaali värvid on harilikult pakitud paarigrammistesse purkidesse ning seda kulub vähe.

Sinised kalakruusid on rõõmu toonud paljudele, kes tunnevad humoorikates kalade näoilmetes ja lõbusates tekstides kruusil ära iseend või otsivad tabavat kinki sõbrale. Üks noor naine käib kunstnikult igal aastal Hansalaada ajal uut kruusi ostmas ning ütleb, et need kruusid on talle mõjunud ettekuulutusena tulevaks aastaks. Nii on, naljaga pooleks, valitud kruus talle ette ennustanud karjääri, abikaasat ja lapsi.

Igatahes on Mariliini sinine portselan toonud rõõmu paljudesse kodudesse ja teeb seda veel mõni aeg, sest natuke on veel värvi maalimiseks.

Näitus jääb avatuks kuni 23.detsember kell 15

No comments:

Post a Comment