27.5.13

Origamidest, kirsiõitest ja ühendatud inimestest

Kuna järgnev jutt on tihedalt seotud eelnevas postituses teemaks olnud The Unified Field nime kandva projektiga, siis kui Sa ei ole seda veel lugenud, loe. Siis jätkame ...

Nagu mainitud, on Unified Field lõhestunud isiksus, ta on projekt ühendamkas inimesi, ideid, oskusi ja emotsioone. Alguse sai aga ehtekollektsiooniga, mis seega sama nime kannab. Nagu te ilmselt olete tähele pannud, on mul ka teine ehtekollektsioon nimega 'we LOOV origami', mis palju vanem. Juba pea kolm aastat on minu sõrmede vahelt pääsenud maailma pisikesed origamikured, -merihobud, -lennukid, -jänesed ... Sama kaua on need tegelased aga ka oodanud, et neist ometi keegi teeks korralikud pildid, soovitatavalt neile loomulikus olekus - ilustae neiude kõrvade küljes rippuvatena.

Siit tuleb mängu UF. Kui ühe asjaga kaua tegelda, siis ikka uudsus veidi kaob ja aktiivsus väheneb, nagu ka näha siinse blogi viimase aja vaiksest olekust (enne UF aktiivsust). Uus projekt aga pani mind taas tegutsema ja andis uue energia ka vanadele tegemistele. Seepärast otsustasin need kaks asja ühendada ning The Unified Field projekti raames korraldada origamide jäädvustamine.

Niisiis järgneb lugu sellest, kuidas sündisid sellised pildid.

*Rohkem pilte FB albumis.

Mõte teha ka origamidest pilte langes juba esimese UF pildistamise päeva lõpus, ehk siis 18.aprillil. Muidugi oli peale seda aga meeetult palju muud teha, ning korraldamine lükkus aga edasi. Kuna juba alguses oli teada, et see võiks toimuda õitsevate kirsside vahel, siis oli ajastumine muidugi oluliseks teemaks.

Kui ühel päeval sõbranna aga ütles, et tal maal kirsid õitsevad, oli aga paanika lahti (mitte, et see õitsemine otseselt uudis oleks olnud). Järgnes, nagu ikka, kui on häda, ülekutse FaceBookis. Sellele reageeris Mari, kes oli nõus tulema pildistama ning kes enale ja ka mulle sobivalt pakkus pildistamise kuupäevaks 18.mai (täitsa kogematta täpselt kuu peale esimest pildistamist). Juba esimsesl korral meiki teinud Kaari oli taas nõus tulema meikima ja ka modelliks olema. Teise modelli leidmiseks võtsin oma FB sõbralisti ette ja leidsin sealt Edi, kes samuti nõus oli laupäeva hommikul ennast varakult üles ajama ja enne maale mienkut korraks meile poseerima. Eelmisel korral kaasas olnud Maarja ja Uku tulid ka täitsa vabatahtlikult peegeldit hoidma, ehteid kohendama, kirsiõisi raputama (Maarja: "Best job ever") jne. Kuna Maarjal ka fotokas kaasas oli, siis võtsin ise sujuvalt dokumentaalfotograafi ameti käsile. 

Teine lugu oli aga kirsipuudega. Minu suured lootused olid botaanikaaial, kus aga tiir peale tehes selgus, et midagi väga lillelist ei ole mitte. Teel sinna aga jäi mul pilk ühele eramaja aiale, kus nii kirsid kui õunapuud täies ilus õitsesid. Mis seal siis ikka, astusime aeda sisse, lasime uksekella, vastas üks sõbralik härra, kes meild lahkelt aeda lubas. Nii lihtne see ongi, tuleb silmad lahti hoida ning viisakalt küsida.

Seega sai vaid paari päevase ettevalmistusega inimesed kohale ja valmis, koht improviseeritud ja pildid tehtud. Sai jäädvustatud üks seni kuumemaid päevi ja ääretult ilus kevadine aeg, vähemalt sama ilusad inimesed ning vastav meeleolu. Mulle tulemus meeldib, loodan, et teile ka.



Ehted: Helen Puistaja
Fotod: Mari Jänes
Meik: Kaari Reimand
Modellid: Edi ja Kaari
Abikäed: Maarja ja Uku


Ülejäänud pildistamise päeva dokumenteerivad jäädvustused leiab Unified Fieldi FB albumist.


'we LOOV origami' ehteid saab hetkel soetada: Tartust Disainimajast (Kalevi 17), Värskast Armunud Kunstniku käsitööpoest (Pikk 1), Tallinnast Tali poest (Voorimehe 4), Les Petites Disaini- ja Moebutiikidest (Müürivahe 28 ja Telliskivi 60A) ning Oma Asi poest (Saiakang 4).

No comments:

Post a Comment