18.6.12

YAC art ... ehk 'we LOOV event' uued suunad

Peab tõdema, et see aasta on olnud küllalt ürituste vaene, pinna puudus ilmselt tingib ka seda, kuid eelmisel nädalavahetusel sai see eest ette võetud midagi uut. Nimelt osalemine projektis "Vital Communities by Promotion of Youth Skills and Involvement" teema - "Young Active Creative". Nimi on pikk ja segane, seega alustuseks väike selgitus.

Nimelt, nagu loodetavasti juba paljud teavad, toimub minu kodulinnas Põlvas augusti kuus selline suurepärane asi nagu "Uue Ajastu Festival", mis seni toimunud kaks aastat, sel aastal on aga võetud eeltööd ette suuremalt ja kaasatud Lätis sel aastal Ogre linnas esimest korda aset leidva festivali "Cita Vide" (Urban Forest) korraldajad. Koos saadi kokku neljal nädalavahetusel, et noored ja aktiivsed õpiks festivali korraldama. Lisaks olid kaasatud mõlemast riigist kunstnikud ja muusikud, kes omal alal koolitatud said.

Niisiis osalesin ma eelviimasel kohtumisel Lätis kunstigrupis, viimasel kohtumisel Põlvas aga grupijuhina. See oli täiesti uus ja huvitav kogemus - täita kahe rahvuse noorte kaks päeva tegevustega, mille siht oli luua midagi festivali kaunistamiseks.

Seega 9.juunil peale lätlaste saabumist ja ühist söömaaega jõudis kohale esimese töötoa juhendaja Ülle, kes esmalt nö käe lahti saamiseks ja individuaalseks tegevuseks õpetass klaaslaternate tegemist. Nähtavasti oli kõigil tore ja tulemused ilusad.


Üksi tegemisest liikusime aga edasi koostööle ja rohkem filosofeerimisele teemal 'õnn' - sest festivali selle aasta alateema on "Õnne Sagedus". Seadsime ennast mõnusalt sisse suure festivali alal paikneva tamme alla (mis eelmisel aastal 1000 origamikurega sai kaunistatud) ja arutlesime mis teeb meid õnnelikuks ja kuidas seda võiks väljendada just selle tamme kaudu. Mõtteid oli ja inspiratsiooni tuli, reaalne tegevus jäi aga järgmiseks päevaks.



Pühapäeval kogunesime lõunal taas edasiseks improvisatsiooniks. Nimelt oli just improvisatsioon ja katsetamine see, mis kõige õigem tegevus tundus. Selle tulemusel sai aga puu külge seotud palju paelu ja välja mõeldud süsteeme, kuidas neid performancina võiks festivali ajal kasutada. Tulemus oli täitsa olemas, tulevased katsetused aga veel ees.


Seega, nägemaks, mis me noorte aktiivsetega välja mõtleme, peab juba ise festivalile tulema. Kui aga endal ka veidi motivatsiooni vaja, siis mõttetalgud ja grupitööd on nüüdsest lisandunud 'we LOOV event' repertuaari :)

Kogu kamp kokku olime me siis sellised ...

*Pildid on minu telefonist ja Põlva LV fotokast.

*Lisaks: Tänud MTÜ Munalinna eesotsas olijatele, tänu kellele sellise väljakutse sain ja muideks, meie lemmikbänd Prägnantne Brigaad esineb mõlemal festivalil!

No comments:

Post a Comment