5.6.12

Galerii kokkuvõtted vol. 3

Jah, tõesti nüüd jätkan seda, mis jaanuaris pooleli jäi, nimelt galerii viimaste päevade kokkuvõtteid. Ma tõesti ei tea kuhu on vahepeal kadunud pea pool aastat. Kuidagi ta aga lendab ja kui ei ole 7h oma päevast galeriis arvuti taga, siis kipub ka internetis olemise ja postituste harjumus kaduma. Mis üldiselt ei ole ilmselt halb asi.

Kuid tagasi teema juurde. Kokku said võetud viimased kaks, vähemalt mingil määral normaalset mõõtu näitused. Ei jõudnud aga ühepäevaste juurde ja võibolla nii kaugelt tagasi vaadates, saab neid hoopis teistmoodi ja ehk värskemalt vaadata.

Oli see siis esmalt teise jõulupüha, ehk siis 26.detsembri hiline õhtu kui algas nädalane vähese une ja rohke riputamise maraton. Kunstnikuga kahekesi sai veedetud üks öötundidesse veninud näituse riputamise õhtu (mille seasusest vaid nirud telefoni jäädvustused), mille järel ma umbes viieks tunniks magama sain (oma väga külma ja liiga ammu köetud korterisse), et 27.detsembri hommikul saaks avaneda müra2000 näitus "Asitõendid".

See oli näitus, mida olin kaua oodanud - päris konkreetne tänavakunst galeriis. Asjad (nagu ka 'peldikukultuuri' näitus) mis on oma loomulikust keskkonnast ära toodud. Näitus, kus taieste vahel oli veinipakk, mis avastajaid ootas. Näitus, mida pildistati ka kvaliteetsemalt muuseas Ainer Hanni poolt, kelle pildid siin ka vaatamiseks.



See oli tore ja emotsionaalne päev, mis jätkus pikalt õhtusse, seda mäletan ... täpsem pole ilmselt oluline enam :)

No comments:

Post a Comment