24.10.11

„Oma asi – asja oma“

Kolmapäeval, 26.oktoobril kell 18:00 avatakse LOOV galeriis TKK tekstiiliosakonna workshopi tulemusel sündinud näitus „Oma asi – asja oma“.

Kursusel osalejad alustasid näitusetööde loomist selliste asjade valimise ja nende taga peituvate lugude jagamisega, mis nende üle mõjuvõimu omavad.

Näitusetöödes on näha nende sõltuvust tekitavate asjade mõjuvõimu peegeldust. Asi on valitud objektidele tinglik nimetus, selle alla liigituvad nii hädavajalikud tabletid ja prillid, oma mässumeelsust meenutav keeleneet kui ka ema oma õpetussõnade ning tulevik oma alatise eemalolekuga. Asjade negatiivne mõjuvõim viib näitusesaalis selle katkestamise ja ületamiseni, enda mässumeelsuse sümbol lubaduseni oma laste trotsi austada. Kompromiss tuleb leida sõltuvust tekitava kohvi ja unevajaduse vahel, samamoodi on vajalik vastupanu osutanud kanga kallale minekul tema soovide austamine. Asjad loovad ka rituaale, milles osalemine mõjutab nii igapäevast edukat funktsioneerimist kui ka argipäevast väljaastumist ning uue rolli omandamist. Kas asja mõjuvõim on hea või halb, on vähetähtsam kui selle võimu nimetamine – nii saab sellest priiks, kui vaja või saab see tunnustatud, kui selleks soovi.

Osalejad: Kadri Essenson, Riin Kangro, Riin Kivisild, Maria Konsap, Sarah Kopli, Mari Kõrgesaar, Kairi Lentsius, Kätlin Lõbu, Leelo Moor, Kaisi Rosin, Liis Somelar, Liis Talvis, Hertta Võido. Juhendaja: Eva Jakovits

Näitus jääb avatuks 1.novembrini

No comments:

Post a Comment