3.10.11

Liis Koger "Kohtumine"


5. oktoobril kell 17:00 avatakse LOOV galeriis Liis Kogeri maalinäitus "Kohtumine".


Tartu Ülikooli maalitudengi Liis Kogeri esimesel personaalnäitusel saab näha aastal 2011 valminud erinevates tehnikates ja mõõtmetes maale, mis kujutavad kohtumisi, jättes ruumi teineteisele ja vaatajale.

Üle meetri ulatuvate mõõtudega õlimaalide kõrval leiab A3 mõõdus akvarelle. Kunstniku sõnul ei pruugi väiksemad maalid olla aga vähem mõjusad, nagu ka elus võib hetk saata kauem kui miski, millega iga päev kokku puutud. Pildid ongi saanud jõu vahetutest äratundmistest.

""Kohtumise" mõte tekkis äkisti, oma mitmetähenduslikkuses suudab esiteks hallata, et pildid ei ole tehtud seeriana, vaid igaüks sisaldab omaette tunnetust, teiseks, et tegu on siiski nende esmaeksponeerimisega ja seeläbi minu ning vaataja vahelise suhte loomisega. Kaugemalt vaadates on kohtumisi elus ju palju, niimoodi rääkides võib jõuda sakraalsesse sfääri, ent mis inimesele korda läheb, teda tõeliselt liigutab, see sama või sellele lähedane tung paneb jäädvustama."

Liis Koger õpib Tartu Ülikooli maaliosakonnas, tema maalid on olnud üleval Tartu Kunstnike Majas, Tallinnas Vaal galeriis, Šveitsis, Itaalias.

Isikunäitus LOOV galeriis on üleval 18. oktoobrini.

No comments:

Post a Comment