17.10.11

Edgar Tedresaar "Pingviin all paremas nurgas"

Kolmapäeval, 19. oktoobril kell 19.11 avatakse LOOV galeriis Edgar Tedresaare maalinäitus "Pingviin all paremas nurgas".

Nagu kunstnik ise ütleb, on näitusel "mälupildid möödunud aegadest ja pidev dokumentatsioon hetke tunnetest. Mäng pintsli ja värviga".

Kunstnik ammutab inspiratsiooni igast elatud hetkest - inimese sisemaailmast, mis kandub lõuendile spontaanselt läbi tunnetuse. Teinse osana huvitub ta Masinate ratsionaalsest maailmast, mis baseerub süsteemsusel ning mille väljendus kandub maalipinnale läbi matemaatiliste mudelite ja sakraalgeomeetria – eelnevast kasvavad välja süsteemsed konstruktsioonid.

Eesmärk on leida iseendas ühendava joone realistlike ja sürrealistlike maalide vahel; olla spontaanne ja vaba, kuid samas luua teoseid, mis peegeldavad ümbritsevat.

Edgar Tedresaar on Tartu Kõrgema Kunstikooli lõpetanud noor kunstnik, kelle tööd on olnud paljudel grupinäitustel ning kolmel isikunäitusel.

Näitus on avatud 25. oktoobrini. See on Edgar Tedresaare juba teine näitus Loov galeriis.

Loov galerii on Tartu Loomemajanduskeskuse Villamajas (Kalevi 13) avatud esmaspäevast reedeni 11-18 ja laupäeval kell 11-15.

Vaata ka: edgartedresaar.wordpress.com

No comments:

Post a Comment