28.3.11

Uudiskiri: Aprill 2011

Loov galeriis on tulemas tegus aprillikuu. Ees ootab kaks kiiret, vaid nädal kestvat näitust ja juba neljas Tartu Noore Kunsti oksjoni näitus. Töötubades õpetab Jume Organica kehavõid tegema ja Baltic Beads toob Tartusse vähetuntud käsitöötehnika. Õpitubade põhirõhk langeb aga kuu viimasele nädalale, mil on toimumas Tartu Kevadpäevad.

Tegemiste kalender:

28.märts kuni 2.aprill on avatud Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna graafikaprojekti näitus „Hetkeseis“

4.aprillil, esmaspäeval kell 19:00 avame Maria Laanelepa fotonäituse „Unknown album/Tundmatu album“

8.aprillil, reedel, kell 18:00 toimub õpituba „Kehavõil on Jumet!“
Proovime omal käel järgi, kui lihtne on valmistada looduslikel rasvadel põhinevaid kehavõideid. Sekka rohkesti teadmisi looduslike rasvade olemusest ja omadustest ning eeterlike õlide iseärasustest. Õpitoa käigus valmib 100 ml tahket, sheavõi baasil valmistatud kehavõid.
Osalustasu: 12€

11.ja 12. aprillil, esmaspäeval ja teisipäeval kell 18:00 toimub Soutache õpituba algajatele – korraldajaks Baltic Beads.
Selle kursuse käigus õpilastele tutvustatakse Soutache tehnikat – vana käsitöö liiki, mis oli mitusada aastat kasutuses vaid teatrites kostüümise kaunistamiseks, kuid viimastel aastatel sündis uuesti käsitööehetes ja muutub aina populaarsemaks kogu maailmas.
Soutache´st loe SIIT ja õpitoale registreeri SIIN.
Töö käigus valmib igal õpilasel väike pross või ripats.
NB!!! Peale tundi saab kohapeal osta helmeid, ehete osi ja muud (maksta saab ainult sularahas).
Osavõtutasu: 10 €

15.aprillil, reedel kell 16:00 avame Tartu Noore Kunsti Oksjoni näituse „Best Of...“


Tartu Kevadpäevade raames toimub:

Neljapäeval, 28.aprillil, kell 15:00 Õpituba: Sojavahast küünlad
Romantikutel ja elektrikatkestuste all kannatajatel on suurepärane võimalus endale ise küünlaid teha. Õpime tundma erinevad tehnikad, sh vee- ja jääküünalde tegemist. Küünlavalgeid kevaõhtuid aitavad luua Loov galerii ja Jume Organica.
Hind: 6€ / tudengile 4€

Neljapäeval, 28.aprillil, kell 16:00 Õpituba: Taevalaternad
Vahest idamaistes filmides nähtud imeilusad stseenid, kus sajad valged laternad õhku tõusevad, on võimalik ka meil järgi teha. Tule õpi kuidas teha õhku tõusev taevalatern ja leiame koos parima aja ja ilusa soovi, millega koos laternad taevasse läkitada. Laternad aitavad valmistada Loov galerii koostöös Jume Organicaga.
Hind 7€ / tudengile 5€

29.aprillil, reedel kell 15 Õpituba: Paberimass sisekujunduses
Töötoas õpime tundma paberimassi valmistamist, erinevaid võimalusi selle kasutamiseks oma kodus, sisekujunduses, ehete või nipsasjade valmistamisel. Kohapeal saab juhendajaga koos valmistada paberimassist enda idee järgi reljeefseid pilte ja pisivorme.
Hind: 7€ / tudengile 5€

Reedel, 29.aprillil, kell 16:00 Õpituba: Vanast lambipirnist vaas
2012 septembril kavatseb Euroopa Liit teha lõpparve hõõglampidega. Kuniks neid meie poodides veel leidub ja lampides ohtralt surma saab, oleks igati mõistlik vanad pirnid võimalikult nutikalt ära kasutada. Üks võimalus on nendesse kevadised lilled särama panna. Kuidas seda teha õpetavad Jume Organica koostöös loov galeriiga.
Hind: 5€ / tudengile 3€

Reedel, 29.aprill kell 13-18 ja laupäeval, 30.aprill kell 12-16 toimub aktsioon: Riiete vahetus ja tjuunimine
Kevad on käes, õige aeg oma riidekapp tagurpidi keerata. Loov galerii ootab kõiki tooma oma igati veel kantavaid riideid meile ja valima endale teiste toodutest midagi uut asemele. Lõpetuseks aga sorteerime ja pakime kõik, mis üle jääb, kokku ning viime laste- ja noortekodudesse.
Osalemine on tasuta!

*Kõikide õpitubade hinnas sees on juhendamine, materjalid, kohvi/tee paus.
*Vajalik etteregistreerimine: helen.puistaja@gmail.com või telefonil 5537169 (hiljemalt päev enne õpituba)

No comments:

Post a Comment