27.4.10

Mariliin Kindsiko "Igatsuse pisarad on punast värvi"


Reedel, 30. aprillil kell 18.00 avatakse Loov galeriis Mariliin Kindsiko Jaapani teemaline maalinäitus "Igatsuse pisarad on punast värvi".

Vaid mõned nädalad peale seda, kui üle tuhande origami kure leidsid endale koha Loomajanduskeskuse maja taga Soovide puul, kaunistab galerii ruumi taas Jaapani teema, seekord maalide näol.

Osana Tartu Kevadpäevast, mille selle aasta läbivaks teemaks on erinevate kultuuride väärtustamine ja nende mitmekesisus, on näituse avamine samas ka Jaapani hõnguline volbriöö algus.

Maali- ja maastikukunstnik Mariliin Kindsiko on Jaapanis käinud kahel korral osalemas rahvusvahelisel maastikukunstifestivalil "Abiko International Open Air Art Exhibition". Maalidele on inspiratsiooni andnud kohapealt korjatud muljed: kuumaveevannid, sigareti- ja teeautomaadid, palju inimesi ja puhtad tänavad, kerged maavärinad, vanades aadlimajades ööbimine, prügikasti kõrvalt leitud pornoanime koomiksiraamat ja end pilvede vahelt näitav Fuji mägi.

„Jaapani/armastuse teemaline näitus on kevadise bambusevõrsena vuhinal välja kasvanud reisist tõusva päikese maale. Avamisel saab maitsta killukese kauget kultuuri läbi tõupuhta eestlanna silmade ja südame.“

Näitus jääb avatuks 13. maini 2010.

No comments:

Post a Comment