15.4.10

Näitus „5% Villemit“


LOOV galeriis avaneb reedel, 16. aprillil Tartu Loomemajanduskeskuses tegutseva ettevõtte Mikser disain - kunstnike Maria Laanelepa, Ahto Sooaru ja Jaan Sepa koostöös valminud näitus „5% Villemit“

5% Villemit on näitus Tartu Tudengipäevadest läbi kunstnike silmade, kes üritust aastaid dokumenteerinud. Algsest plaanist koostada viie viimase aasta ülevaatlik fotonäitus, sai hoopis midagi muud - mustrid, joonistused, illustratsioonid.

Parajalt “kreisid“ pildid sellest, mis tudengipäevadega kaasas käib. Neil kahel nädalal aastas muutub Tartu tudengilinnaks selle sõna tõsiseimas mõttes. Fantaasiad elatakse välja Bambusel ja Karsummil. Piro-kunnil on sel ajal kõige kiirem aeg aastas ja kus tahes on midagi põnevat toimumas, ilmub rahva hulka suur kollane koer nimega Villem. Kõik need tegelased on piltidel olemas.

Meie - Jaan, Ahto ja Maria oleme kolm tudengit, kelle ülikooliaeg hakkab kohe-kohe lõppema. Kõik need aastad oleme olnud Kevad- ja Sügispäevadel fotokaamera taga ja üritustest osavõtmiseks pole kunagi aega olnud. Sel aastal on kõik teisiti. Pilte võite vaadata LOOV galeriis, meie oleme trepijooksul või pubirallil.

Lisaks koondume ühisnime Mikser Disain alla. See on värskust täis reklaamiettevõte Tartu Loomemajanduskeskuses. Vabal ajal püüame tegeleda ka muude huvitavate projektidega. Näitus "5%Villemit" on esimene neist paljudest ;)

Avamise asemele on meil majas viimasel ajal juba kombeks saanud näituste lõpetamised, nii ka seekord. Näituse lõpetamine, koos töödele uute omanike leidmisega toimub Tudengipäevade raames 29. aprillil kell 19:00

No comments:

Post a Comment