18.12.12

LOOV laadakülastused - osa I

Valmis olla, tuleb üks pikk postitus. Kirjeldav, analüüsiv ja veidi ka kriitiline. Kõigele lisaks veel mitmeks osaks jagatud. Loodetavasti aga ka kasulik kunstnikele, kes laatadel müümas käivad. 

Heegeldatud "jõulutuled"
Kuid alustagem siis algusest ja pühendame esimese kokkuvõtvatest postitustest eeltöödele ja piltidele laadale jõudnud kaubast.

Kunagi novembris mõtlesin, et peaks oma arvuti tagant välja pugema ja peale aastat eemal olemist kunsti-disaini müügitööst, taas inimeste sekka minema. Otsustasin seega oma vana "laadakohvri" tolmust puhtaks pühkida, kunstiga täita ning jõululaatadel lahti pakkida.

Kaalulistel põhjendustel sai otsustatud taas enamjaolt ehete kasuks (ootas ju peamiselt jalgsi liikumine ees) ja seega kirjutatud sai peamiselt varemgi LOOV galeriis esinantud kunstnikele. Laadakohvrit said täitma LOOV origami, Tikobella, Etnoehe, Inga, Lili, Jane's Addiction, Disainimaja ja AnniMoodi ehted, lisaks sõled Teet Laurilt ning mõned mütsid Taigalt.

 Tikobella kõrvarõngad ja Etnoehe ... Inga kõrvarõngad .... LOOV karbid ja heegeldused

Kuna laatade eel ka vaba aega oli ja kätega asju tehes silmadele saab filme ja seriaale lubada, siis isikliku käsitööringi endale püstitasin ja portsu heegeldisi ning kinkekarpe ka kaasa meisterdasin.

Eeltööd seega hoos ja aeg leida laadad, mida külastada. Taaskord praktilistel kaalutlustel osutusid valituks kodukandi lähedased. Esmalt siis kodulinna Põlva jõululaat 8.detsembril, samal päeval otsustas õde Maarja aga Alatskivi lossis esmakordselt toimunud laada kasuks. Neile järgneval nädalavahetusel olid aga praktilisel kombel kahel üksteisele järgneval päeval Tartus kunstikooli laat ja Müürilille täika. Ka nende küastamise otsus seega loogiline. Kuna aga vanaema kodu tõttu tuttav Kanepi ja praegune maakodu seal lähedal, siis otustasin viimasena nädalavahetusele ka kolmanda laada sealses seltsimajas lisada.

Kõikide laatade kogemused olid erinevad nagu öö ja päev, nagu ka kaup mis ühel või teisel populaarsemaks osutus. Kogu kogemus oli tegelikult uus minus jaoks, kuna Loomemajanduskeskuses tegutsemise ajal sai ju käidud peamiselt vaid kunstile ja disainile pühendunud üritustel kohtades nagu Tasku Keskus, Tartu Kaubamaja ja Viru Keskus.

Lühidalt võib öelda, et mida väiksem laat, seda parem. Siis saab rääkida ka mõningasest kvaliteedifiltrist nii müüjate kui kauba osas, samuti ka külastajate huvi mõttes. Lisaks ei ole muidugi uudis, et Tartu ka teiste kohtade külatajate huvid on erinevad. Teine kord tean juba paritusetemini mida tasub kuhu kaasa võtta.
Müürilille täikal


Kõigest sellest aga täpsemalt järgmises postituses, varsti. Seniks aga on kohver ehetega jätkuvalt minu käes ja kui kellelgi selle sisu vastu huvi, anna aga teada, pakin kokku ja tulen näitan :)

No comments:

Post a Comment