29.7.12

Pia Pikkor "Akid"

Projekti 'we LOOV exhibition Telliskivi Loomelinnakus' avab Eesti kunstnike poolelt Pia Pikkori / Pia Vabade Mõtete Kunstinäitus “Aktid” 

Näitusel saab näha Pikkori aktimaale, mis hoomavad eneses inimese ürgset ja kaunist alastust, mis tihti omab inimese jaoks peidetud ja püha tähendust. Kunstniku sõnul on mõnel juhul alastus lihtsalt alastus, ei midagi rohkemat ega vähemat. Alastus võib olla ka midagi ülevat ja kaunist. Ja mõnel juhul kannab alastus madalamat, seksuaalset võnget eneses. 

Näituse pealkirjas sisaldub aga enamat kui kujutatud aktid. “Akt viitab ka tegusõnale - armastuseaktile, suguaktile... Kahe inimesevaheline side, mille tähendus ja tõlge langeb kokku inimese alastuse tõlgendamisega. Ja see on väga individuaalne. Kuid olgu, kuidas on, kõik kokku, nii lõuendil kujutatu kui terve universum on üks suur loomeakt, mis vibreerib armastuse võimsates võngetes. Selles vibreerid ka Sina ja mina.” 

Pia Pikkor on sündinus 1988 aastal ning lõpetanud Tartu Ülikooli Maaliosakonna ning jätkab õpinguid Kultuurikorralduse alal. Kunstniku looming on esoteeriline, spirituaalne aga ka seksuaalne ja ürgne. Iga töö on osa kunstnikust ja räägib oma lugu. 

'we LOOV exhibition' on Tartus LOOV galerii nime all tegutsenud galeriist alguse saanud projekt, mille eesmärgiks on tutvustada nii kohalike kui naaberriikide noorte kunstnike loomingut erinevatel näitusepindadel üle Eesti. Telliskivi Loomelinnakus saab projekti kestel näha nelja Soome ja kolme Eesti kunstniku loomingut.

Pia Pikkori näitus “Aktid” avatakse 1.augustil kell 18:00 ja jääb avatuks 17.augustini Telliskivi Loomelinnakus, Telliskivi 60A, Tallinn.

No comments:

Post a Comment