30.7.12

Kaija Hikula ja Hanna Peräkyla “Second Ground”

Projekti 'we LOOV exhibition Telliskivi Loomelinnakus' avanäitus toob Tallinnasse kahe noore Soome kunstniku tekstiili- ja maalikunsti.

Kuu aega kestval näitusel “Second Ground” saab näha Kaija Hikula maale ja Hanna Peräkyla tekstiilikunsti, mis nii oma abstraktse sisu, eksperimentaalse laadi, kui maheda tonaalsuse poolest sulanduvad näitusel üheks tervikuks. 

Kaija Hinkula õlimaalid on erinevaid tehnikaid kasutavad värvi liikumisel ja intuitsioonil baseeruvad abstraktsioonid. Kunstniku sõnul maalib ta hetke emotsioonist lähtuvalt. “Ma lisan värvi, võtan seda ära, liigutan ja kraabin seda. Maali värvid ja struktuur peegeldab mind, loodust, selle emotsioone, elavaid organisme ja nende taga olevaid sümboleid.” 

Tekstiilikunstnik Hanna Peräkylä tööd on osa projektist mille eesmärk on testida, kui palju kulutamist riie kannatab, enne kui see laguneb ning seda peab uuega asendama. Kunstnik töötab maalide, tekstiilide ja fotode ning kollaažidega. Tema huvi seisneb vanade materjalide nagu riiete ja igapäeva esemete taaskasutamises oma töödes. Viimase aja tööd käsitlevad teemasid nagu keskkond ja valgus, erosioon ning tarbimine. Peräkylä õpib tekstiilikunsti Aalto Ülikoolkoolis; on olnud vahetusaastal Namiibias ja Budapestis. 

Mõlemad kunstnikud on sündinud 1984 aastal Soomes ning vaatamata oma noorele eale on neil ette näidata pikk nimekiri õpinguid ja enesetäiendamisi, isiku- ja grupinäituseid, residentuure, stipendiume ja töid kollektsioonides. 



Näitus avatakse 1.augustil kell 18:00 ja jääb avatuks 31.augustini.

No comments:

Post a Comment