26.7.12

Ilus august!

Tõesti, tulemas on üks ilus augustikuu, seepärast jagan ka siin infot selle kohta mida kõike tasub teha ja vaadata.

Alustagem siis algusest ja seda lausa 1.augustist, Nimelt algab siis meie näituste-projekt 'we LOOV exhibition' Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus. Näituste seeria avavad kaks Soome neiut - Kaija ja Hanna, kes toovad kohale oma vägagi võluvaid maale ja tekstiile näitusele nimega "Second Ground". Kunstnikega saab tutvuma tulla juba 1.augustil kell 18, näitust ennast aga nautida kuu lõpuni. 

Samal päeval ja kellaajal avaneb ka Eesti neiu - Pia Pikkori näitus "Aktid". Pia aktimaale saab vaadata 17.augustini, sest sellele järgneval päeval avaneb juba ka järgmine Soome kunstniku näitus, nimelt Oona Tikkaoja omanäoliste tekstiilist skulptuuride väljapanek, või ehk oleks isegi õigem öelda installatsioon "They versus Us". Mis täpselt välja tuleb, seda ei tea ma isegi, kindel on aga, et tegemist saab olema millegi lahedaga, kui julgeb hinnata saadetud piltide ja kunstniku veebiportfoolio põhjal. Esimese pilgu Oona näitusele saab heita ja kunstnikuga tutvuda 18.augustil, avatuks jääb näitus 31.augustini.


Igaljuhul tasub seega Tallinnasse sattudes aadressilt Telliskivi 60A läbi astuda. Kui aga Tartusse satub, siis on minu soovitus seada sammud aadressi Narva mnt 101 ja Backbone Tattoo stuudio suunas. Seal saab alates 10.augustist saab vaadata LOOV galeriis päris esimestest kuni viimaste päevadeni maalidega esindatud olnud ja klientide lemmikuks olnud Andre Saviaugu maalinäitust. Lisaks on muidugi põnev tutvuda ka stuudio kunstnike enda loominguga.

Veel enne Tartut tasub aga hoopis Põlvasse sattuda. Siin leiab 10. ja 11. august aset juba kolmas Uue Ajastu Festival, mille teemaks sel aastal Õnne Sagedus. Selle sageduse tekitamiseks on terve meeskond noori ja motiveerituid tulevasi festivalikorraldajaid kõvasti pingutanud ning kõige õnnelikuks tegeva üle juurelnud. Olen kindel, et tulemas on üks ääretult õnnelik nädalavahetus ja omast kogemusest võin öelda, et eelnevate aastate Armastuse ja Rahu Sagedus väärisid oma nime küll. Eks muidugi on ka LOOV oma näppudega korraldamise juures olnud ja ka väikese õnneliku kunstinurga püsti kohapeal paneme.

Seega soovin kõigile õnnelikku ja kunstirohket augustit!

No comments:

Post a Comment