24.8.11

Iff "Eilsed eleegiad"

Reedel, 26 augustil kell 18.00 avatakse LOOV galeriis Ifi maalinäitus "Eilsed eleegiad".

Autor uurib inimest teisenenud psüühiliste seisundite kaudu ja vaatleb emotsionaalseid reaalsusi. Kontrueerides selliseid artefakte on kunstniku eesmärk vabastada teadvust narratiivsusest ning kirjeldada seisundeid, kus reaalsus moodustub üksnes emotsioonidest või nende puudumisest.

Kujutatavate inimeste depersonaliseeritus annab võimaluse vaadelda universaalseid mentaalseid seisundeid ja nende ilmnemist teadvuses ning käitumises. Unenäoliselt juhuslike seoste kaudu püütakse mõista tunnetuslikke seisundeid, mis tagavad psüühika funktsioneerimise ja mille kohta objektiivseid kirjeldusi pole.

Näituse külastaja näeb põhiliselt autori viimase aja monokroomseid maale, milles jätkatakse teadvuse uurimist teadvuse teisenenud seisundite kaudu kasutades kunstilisi mõtlemis- ja tunnetusmudeleid. Väljas on mõned maalid ka varasematest aastatest, moodustades nii väikese ülevaate kunstniku loomingust.

Iff on näitustel esinema hakanud suhteliselt hiljuti, 2010 aastal oli esimene isiknäitus Tartus endise pärmivabriku galeriis "Ferrodrum" ja 2010/2011 Tartu kunstnike aastalõpunäitusest Tartu Kunstimajas võttis ta osa 3 õlimaaliga.

Ifi pildid on leitavad internetis siin!

Näitus jääb avatuks LOOV galeriis 9 septembrini

No comments:

Post a Comment