19.8.13

Virr-Varri lõpetmine Naiivis

21. augustul jõuab kultuuribaaris Naiiv lõpule esimenesealne 'we LOOV exhibition', kolm kuud kestnud Edgar Tedresaare näitus "Virr-Varr". 

Kui tavaliselt toimub näituse avamine selle üles riputamisega, siis "Virr-Varri" puhul saab see hoopis tähistatud lõpetamisega. Kell 21:12 algaval üritusel saab tutvuda, vestelda ja klaasi kokku lüüa nii kunstniku, galeristi kui muude naiivikutega ning lisaks sellele näituse töid otse seinalt osta. Baarist saab aga eriti soodsalt Virr-Varr kokteili. 

“Virr-Varr” oli Edgari ja we LOOV art kolmas koostöö. Esimesed kaks näitust leidisd aset LOOV galeriis - “Süsteem Balalaika” päris galerii alguses, 2009 aasta sügisel; “Pingviin all paremas nurgas” jõudis galeriisse aga selle päris lõpuaegadel, 2011 aasta sügisel. Nimega sobivalt näeb näitusel veel viimaseid päevi mitmeid eri seeriatest töid, mis aga töötavad nii üksteise kui ruumiga ühtse tervikuna. 

Kiirendus, 2010
Nagu eelmiste näituse puhul, on ka seekord tegemist sürreaalsete töödega, milledesse võib pikemalt kaduda ja leida nii mõndagi. Kunstnik sõnul on tööd... “Läbilõiked inimese tunnetusest, meeleseisunditest, aimatava mälupildi laadse kehani. Vahest on tunne nagu pildil oleks keegi, aga siis lahkub ta sealt jättes vaid jälje.” 

Edgar Tedresaar on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna ning õpib edasi Tartu Ülikoolis maalingute magistris. Lisaks isikunäitusele on ta tööd osalenud mitmetel grupinäitustel ja oksjonitel. "Virr-Varr" on avatud veel 24.augusti varaste hommikutundideni, ning juba 27.augustist on seinu kaunistamas uus näitus.

No comments:

Post a Comment