10.6.11

“Eestlane, soomlane ja ungarlane.. Soome-ugri ehted ja tekstiil”

10.-11. juunini toimub Tartus Eesti esimene ehtefestival “Ilu asi”, mille raames ootame kõiki 10. juunil kell 17.00 näituse“Eestlane, soomlane ja ungarlane.. Soome-ugri ehted ja tekstiil” avamisele!

Ehtenäitus:

Huvi soome-ugri ja oma rahva maailmapildi ja traditsiooniliste tehnikate ning sümbolitemaailma vastu ühendab kunstnikke Eestist, Soomest ja Ungarist.

Näitusel „Eestlane, soomlane ja ungarlane.. Soome-ugri ehted ja tekstiil“ osalevate kunstnike töödes on ühinenud traditsioon ja kaasaegsus, ammused kombed ja tänapäevane mõtlemisviis.

Eestit ja Soomet esindavad ehtekunstnikud Kärt Summatavet ja Essi Sikanen, keda ühendab ka õpetaja-õpilase suhe. Samale teemale lähenevad aga ungarlased tekstiili kasutades, ungarlasi esindavad tekstiilikunstnikud Anna Makovecz ja Anna Pauli.

Kasutades Kärt Summataveti mõtteid ehtekunsti kohta, võib öelda, et kõigi nelja kunstniku looming on kui kommunikatsioonivahend, millega edastatakse kogukonnale olulisi teateid ning mida tasub mäletada. See on meie emakeel, mida kõneleme silmale nähtavalt ja käega katsudes.

Näitus jääb avatuks 17.juunini.

No comments:

Post a Comment