13.1.11

Angela Pilliroog & Jaan Škerin „Seitseteist“

Reedel. 14. jaanuaril kell 18:00 avatakse LOOV galeriis 2011 aasta esimene näitus, milleks on Angela Pilliroog ja Jaan Škerin'i näitus „Seitseteist“.

Aastat alustab kahe seitsmeteist aastase Tartu Kunstikooli õpilase esimene isikunäitus mille ideeks on tuua rohkem tugeva visuaalse poolega nooremat kunsti Tartusse. „Eelkõige peamegi tähtsamaks visuaalset poolt, kui idee ületähtsustamist. Seega loodame, et meie tööd tekitavad vaatajates ka omi ideid ning lugusid.“

See ei ole ühiskonnakriitiline näitus ning raske on määrata ühist teemat. Võimalik on näha maale ning suuremõõtmelisi joonistusi. Need on kunstnike poolt jutustatud lood. See on teistsugune näitus, sest ühise teema asemel vastandame hoopis kaht erinevat stiili ning maailma.

Angela on lõpetanud Paide Lastekunstnikooli ning nüüd õpin Tartu Kunstikoolis. „Mind inspireerivad minu ümber olevate inimeste jutustatud lood, laste joonistused, hullud inimesed ja lood nendest, unenäod ning kõik see, mis pole silmaga nähtav ning mida ma kirjeldada ei oska, aga mis mõjutab palju minu töid.“ Tööd ei ole valminud näituseprojektina vaid tehtud sisemisest soovist. Kunstniku peas tekkinud pilt saab üles maalitud ning alles siis tekivad sellele ka lood.

Jaan kujutab oma töödes vabalt looklevate vormidega massiivseid hariliku pliiatsiga joonistatud nais/mees olevusi. „Töid tehes lähtun mõttest, et midagi ei eksisteeri kohas, mida pole veel loodud - seega saan ise luua omi tegelasi, mis on inspireeritud loodusest ja loomadest.“ Tulemuseks on suuremõõtmelised - maast laeni tööd.

Näitus jääb LOOV galeriis avatuks 27. jaanuarini.

No comments:

Post a Comment