2.11.10

Kaisu Koivisto "Eye to Eye"


Uhkusega teatan: LOOV galerii toob Tartusse soome kunstniku Kaisu Koivisto :)

Reedel, 5. novembril kell 17:00 avab LOOV galerii tuntud soome kunstniku Kaisu Koivisto näituse „Eye to Eye“, kus saab näha kunstniku skulptuure ja objekte.

Kaisu Koivisto loodud Leatherman’i ja Bambiesque skulptuurid aastatest 2009-2010 sisaldavad elemente nii inimestelt kui ka loomadelt. „Minu väikefiguurid jälgivad vaatajat mõistatuslikult oma klaasist silmadega. Olen inspiratsiooni saanud popkultuuri kangelastest nagu Batman, Spiderman ja Superman. Kuigi Leathermen'id on grotesksed ja liialdatud, on nad samas ka üsna humoristlikud ja koomilised. Nad ei ole superkangelased, vaid pigem kaitsetud väikesed olendid,“ tutvustab kunstnik oma töid.

Kaisu Koivisto antikangelased on valmistatud ümbertöödeldud nahkmantlitest. Tema looming sisaldab erinevaid meediume - skulpturaalseid elemente ja esemeid, fotograafiat, joonistamist ja videot. Ta keskendub nende erinevate meediumide ühendamisele installatsioonides, kasutades materjale, esemeid ja pilte, millega igapäevaelus kokku puututakse. „Oma aja ära elanud orgaanilised materjalid nagu nahk, loomade luud ja sarved kannavad kulumise märke, neil on kriimustused, praod ja plekid. Kasvu ja hävingu protsess on seega nähtav. Olen huvitatud ambivalentsest esteetilisusest, samaaegselt atraktiivsusest ja jälkusest, sünteetilisest ja orgaanilisest.“

Kaisu Koivisto on korra ka varem Eestis oma töid näidanud: 2006. aastal olid tema tööd Kumus näitusel „SHIFTscale - Extended Field of Contemporary Sculpture“.

„Olen huvitatud Eestis rohkem teada saama, oma tööde näitamine Tartus on seega võimalus laiendada oma perspektiivi ja leida uus publik oma loomingu jaoks,“ sõnas kunstnik.

Kaisu Koivisto elab ja töötab Helsingis. Ta on lõpetanud Helsingi kunsti- ja disainiülikooli, on õppinud ka kunstiajalugu ja esteetikat Helsingi ülikoolis ning esinenud arvukatel näitustel nii Soomes kui mujal.

Näitus on LOOV galeriis (Kalevi 13) avatud kuni 21. novembrini.

No comments:

Post a Comment