25.3.10

Senbazuru - 1000 kurge soovide täitumiseks

Alates esmaspäevast ootab LOOV galerii kõiki tartlasi Loomemajanduskeskusesse (Kalevi 13) paberist kurgi voltima, et võtta osa projektist Senbazuru - 1000 kurge soovide täitumiseks.


Kuni 15. aprillini saab galeriis tutvuda origami õpetustega ja ka galeristilt voltimiseks abi küsida. Eesmärgiks on koos voltida vähemalt tuhat origami kurge, mis neljapäeval, 15. aprillil riputatakse Loomemajanduskeskuse taha parki meie Soovide Puule, kuhu saab neid ka tulevikus lisada!


29. märtsil kell 12 avaneb koos galeriiga ka projekt, mis saab alguse ühest paberist volditud kurest ning peaks 15. aprillil lõppema vähemalt tuhande kurega. Ajal, mil meil räägitakse vaid majanduslangusest ja töötuse määra tõusust, võiks alanud kevadest ja päikesevalgusest energiat kogununa võtta hetke, et tegelda nõnda vana kunstivormiga ja mõelda oma soovidele ning unistustele. LOOV galerii kutsub kõiki inimesi näituse kujunemisel kaasa lööma, voltides ühe või mitu origami kurge, millesse võib peita ka oma soovi. Vana Jaapani legend nimelt lubab, et igaühel, kes voldib 1000 origami kurge täitub üks soov.


Tuhande kure voltimine üksi on raske väljakutse kuid koos saame sellega hakkama ja ühiselt täituvad ka soovid. 15. aprillini kestev näituseprojekt on kokku avatud 15 päeva (pühapäevadel, Suurel Reedel ja sellele järgneval laupäeval me puhkame käsi), mis tähendab eesmärgi saavutamiseks päevas umbes 70 kure valmistamist. Origami-kurgedega täiendavad näitust muidugi ka loomemajanduskeskuse asukad ja galerist ise. Kui näitus avaneb seekord vaid sellega, et loodetavasti esimesed voltijad on kohal ja aktsioon saab ametliku stardi, siis 15. aprillil lõpetame näituse kurgede kokku lugemisega ja nende Loomemajanduskeskuse parki Soovide Puu külge riputamisega.


Maailmas on tuntud lugu Hiroshima katastroofi järgselt leukeemiat põdenud väikese jaapani tüdruku Sadako Sasaki eemärgist voltida 1000 kurge, et täituks haigusest paranemise soov. Tüdruk aga suri olles jõudnud voltida vaid 644 kurge. Tema soov aga muutis Senbazuru rahu märgiks. Katastroofile pühendatud templites riputatakse kured välja loodusesse, et ilmastikus lagunevatena saaksid ka soovid kurgedest pääseda vabadusse.


Näituseruumis on voltimisõpetused ja paberid ning seinal peame arvestust volditud kurgede kohta. Igapäevaste saavutustega hoiame fänne kursis LOOV galerii Facebooki lehel, rohkem infot näituse ja eesmärkide kohta leiab jooksvalt meie blogist.


Ootame kõiki osa võtma, et 1000 kurge saaks volditud ja Soovide Puu saaks värvide- ning sooviderohke alguse!


Linke: Kurgede voltimise õpetusi, Sadako Sasaki lugu, Senbazurust.

P.S. Foto Ulm Stuudio

No comments:

Post a Comment