26.1.10

Valgusti workshop Sännas

Sänna Kultuurimõisa seltskond koos mõningate ungarlastega, itaallastega ja soomlastega sukeldus nädalaks ajaks prügisse. Selleks, et vaadata maailma sealt poolt.
16.-24. jaanuarini toimus Sänna Kultuurimõisas rahvusvaheline noortevahetuse projekt, mille eesmärgiks oli mõista, kuidas toodetakse meie igapäevaprügi, mis (ja kas) mõjud on sellel meid ümbritsevale keskkonnale; mida teha pakendiga, mille sisu on tarbitud ning mis toimub sellega looduses; kuidas elada loodust säästvalt; kuidas taas kasutada erinevaid materjale.
Nädala jooksul toimusid erinevad õpitoad, loengud, arutelud, filmivaatamised ja kultuuriõhtud. Suurema osa ajast oldi 20-kesi omavahel Sänna mõisas ja prooviti leida eriliselt lahedaid ja nutikaid lahendusi sellele, mida põnevat toota meie oma prügist ja jäätmetest.

Selle kõige käigus käis ka Loov galerii oma valgustivarustusega Sännas, ning koos sealsete noortega sai veedetud ideederohke, kui ka külm, laupäev. Mõned hetked päevast jäädvustas taas Valter, kes koos Kersti ja Sveniga õpituba ka juhendas.




Publiku tungival soovil on ka Tartus workshop tulemas veebruari lõpus. Palume anda teada osalemise soovist 5537 169 või helen.puistaja@gmail.com ... siis saame vastavalt huvile täpsemaid plaane teha ja kindlasti anname ka siin teada, kui kuupäevad kindlad :)

Valgust

No comments:

Post a Comment