21.10.09

"Süsteem Balalaika"

Reedel, 23. oktoobril kell 19 avatakse müügi- ja kunstigaleriis LOOV (Kalevi 13) Edgar Tedresaare maali- ja skulptuurinäitus “Süsteem Balalaika”

Näitusel on väljas sürrealistlikud tööd, mis on valminud seeriatena ja on maalid kunstniku sisemaalilmast, mis väliskeskonnas on saanud vormi ja värvi. Esmakordselt on galeriis ka esindatud ruumiline väljapanek maalidega seotud skulptuuride näol. Toetades üksteist, on skulpuur omandanud kolmanda mõõtme ja valguse abil ärkavad nad ellu kahemõõtmelise joonistusena.


Kunstnik kirjeldab loomingut järgnevalt:
Püüdlus vabaduse poole, sürreaalne sisemine avanemine (puhas juhus/kaalutlus). Hetk läbi iseenda mägises Linzis, kus päike paistis, jõgi voolas ja kõik tundus ilus.
Loomingu periood, mis algas kuristikust joonistustega, tuues mind sealt välja ja andes võimaluse liikuda edasi.
Maalid andsid suurema väljendusvõimaluse värvide näol. Tööde teostamine algas emotsionaalse puhanguga, mis vaheldus meditatiivseks tegevuseks (kaalutlev rahu ja keskendumine).
Kõik värvid on tulnud hetke tunnetest ja tajust ning aitasid alati kaasa harmoonia tekkele pildis. Arvatavasti näevad inimesed nendel piltidel miskit muud kui mina.
Pealkirjad on otseselt seotud töödega ja on olnud aluseks emotsioonile. Tegelased keda näha võib hõljuvad minu sisemises mikrokosmoses, mis olenevalt tundest on eri värvi.
Skulptuurid on seotud maalidega ja vastupidi,


Edgar Tedresaare näitus “Süsteem Balalaika” jääb avatuks 5. novembrini. LOOV Müügi- ja kunstigalerii (Kalevi 13, Tartu Loomemajanduskeskuses) on avatud E-L 12-17.

No comments:

Post a Comment