23.1.12

2011 kokkuvõtted. Vol 2 - Mann

Bachi näitusele järgnes aga Loov galerii kõige viimane nö päris näitus, ehk siis nädal kestnud Mariliin Kindsiko näitus "Sinised jõulud".

See oli Manni kolmas etteaste meie juures. Esimene oli 2009 aastal "Saakloomad" koos Billeneevega päris alguses, ehk järjekorras neljas, teine aga personaalnäitus "Igarsuse pisarad on punast värvi" aastal 2010 ja järjekorras viieteistkümnes. Nüüd siis sai kohtu seaduse kolmas ka tehtud. Ühtlasei oli see Manni jaoks esimene kord näidata oma kalateemalist portselani, mida muidu vaid laatadel nähtud on.



Meie tegutsemise aja jooksul oli kurvalt vähe ruumilist kunsti ja seepärast oli veel eriti hea meel lõpetuseks selline mõnus näitus teha.

Eriti populaarsed olid aga spetsiaalselt näituse jaoks tehtud pisikesed maalid - neljast kaks osteti poole näituse pealt seinast ära, ülejäänud kaks läksid lõpus. Loodame, et neid tuleb nüüd veel ja veel :)

Manni teisi tegemisi vaata FB lehelt

19.1.12

2011 kokkuvõtted. Vol 1 - Bach

Märkamatult on läinud liiga plaju aega viimasest postitusest. Ei tasu muretseda, Loov on jätkuvalt olemas ja tegus, lihtsalt tsivilisatsioonist ja internetist eemal.

Mõtlesin tükk aega kust otsast alustada eelmise aasta kokkuvõtteid, või õigemini, kui kaugelt ... jõudsin lõpuks aga tulemusele, ja alustan meie kõikide aegade kõige rahvarohkema avamisega. Selleks oli 9.detsembril Bachi näitus "Minu kuldlõiked". Seda loomekasse kogunenud inimmassi oleks raske kirjeldada, ütleme, et külastajaid oli lihtsalt palju ja las pildid räägivad enda eest.

Küll aga peab jagama Bachi enda hämmastunud näoga räägitut sellest, kuidas peale koridoris (mikrofoniga) avakõne pidamist tuli sisse inimesi ja neile pidi ütlema, et nad just kõnest ilma jäid , kui siiski selgus, et nad kuulsid ukse taga küll, lihtsalt ei mahtunud sisse :)



Me Kerstiga improviseerisime aga midagi Mohito laadset teha tagaruumis, sel ajal kui teised näksilauda tühjendasid ja DJ muusikat mängis.

Oli mõnus sissejuhatus minu viimasele kolmele töönädalale Loov galeriis.

9.1.12

Ilusaid sõnu galeriisõpradelt

Päris mitu hommikut on mul FB või maili vaadates naeratus ja isegi heldimus näole tulnud, kuna galerii sulgemisega on mõned inimesed kirjutanud ilusat, mida ma ka teistega veidi jagaks, sest sellised jutud on põhjuseks edasi liikuda ja uued tegemised ette võtta.

* Helen, suur tänu selle eest, et Sa oma erilise oleku ja olemisega leidsid üles need 50 kunstnikku, keda avalikkus poleks ehk selle kahe aasta jooksul pruukinud näha. Aitäh Sulle selle eest, et tõid noore generatsiooni taas galeriisse - kahenädalste näituste külastamisnumbrid olid LOOV galeriis alati märkimisväärsed. Aitäh, et aitasid noortele kunstnikele avada müügikanali ja tõid müügigaleriisse ostlema ka uue põlvkonna. Aitäh visaduse ja sihikindluse eest, mistõttu saime nautida mitmete väliskuntsnike loomingut. Aitäh, et oskasid balansseerida kunsti ja raha vastuolulise temaatika :) We loov'e gallery!

* Aitäh, Helen, kogu selle töö eest, mis Sa galeriis teinud oled. Aitäh, et aitasid meil korraldada 2 näitust. Aitäh nende lõuna- ja muude tööpauside eest, mis said galeriis veedetud. Aitäh, et alustasid brunchide traditsiooni (Maria lubab pühalikult võtta enda peale nende jätkumise). Aitäh, et oled olemas olnud. Ja kõige suurem aitäh selle eest, et oled meile nii heaks sõbraks saanud. Kohtumiseni!

* Alles nüüd, kui seda kohta enam ei ole, taipan, kui eriline see tegelikult oli. Loodan väga, et sa leiad veel kunagi tee tagasi Tartusse tartu kunsti juurde, sest seda, et sinus on ühendatud ettevõtja ja hea maitsega kunstnik, ei tohiks lasta raisku minna. Selliseid, nagu sina, on ainult üks. Sa olid ka inimesena alati olemas, mitte ei istunud lihtsalt oma aega täis. Sinu juurde oli alati väga mõnus tulla. Mul endal on alati vajadus hästi asjalik olla ja ilmselt selle pärast, et "polnud asja", ma sinu juures väga tihti istumas ei käinud. Aga see oli siiski tunda, et see on tänu sinule palju rohkem, kui lihtsalt üks kunstipood, see oli tore kohtumispaik, omamoodi sõpruskonna pesa või tuum. Annaks jumal, et sa puistaks ka tulevikus oma häid ideid, hoolt ja naeratusi Tartu kunstnike peale ja innustaks sellega meid looma veel ja veel, sest sina oskad meie loodut hoida ja väärtustada :)

.... jah, väike eneseupitus on ikka vahest vajalik :)

* Ahto Sooaru, Kalev Külaase ja Valter Jaokovski pildid

2.1.12

Hüvasti Tartu

Täna sai siis galeriis kõik kaup ja inventar kokku pakitud ning homme asub see teele küll minuga maale, kunstnike juurde või jääb ootama Tallinna minekut.

Igaljuhul lõppes galerii lugu mõnusa peoga ja uus aasta on alanud hoogsalt. Kui kolimised lõpetatud, luban ka teha kokkuvõtted viimastest päevadest ja viia kurssi ka tuleviku plaanidega.

Seniks aga illustreerivate piltide asemele seekord mõned muusikalised vahepealad - lugu, millega tahtsin öelda aitäh kõigile sõpradele ja fännidele ....

Praise You by Fatboy Slim

.... ning lugu mis lõpetas galerii viimase näituse ja peo :)

The Doors - The End

Ilusat ja loovat uut aastat!