21.11.11

Maria Kondimäe "Out of Comfort Zone"

Täna, 21. novembril kell 18 avatakse Loov galeriis (Kalevi 13) Maria Kondimäe isikunäitus "Out of Comfort Zone". Näitus on üleval ühe nädala. 

Maria Kondimäe on Tartu Kõrgema Kunstikooli neljanda kursuse maalitudeng, kes on osalenud mitmel grupinäitusel ning avaliku ruumi kujundamise projektides. Loov galeriis avatav näitus on tema esimene personaalnäitus. Näitusemõtted on kunstnikul peas olnud juba pikemat aega, nüüd lõpuks tuli ta enda sõnul mugavustsoonist välja, millele viitab ka näituse pealkiri. Iseendaga eksperimenteerimiseni tõi teda tahe kasutada vabalt koos maalimisega erinevaid meediume, alates fotost kuni iseenda keha ja mõtete loominguprotsessi lülitamiseni.

Oma esimesest isikunäitusest rääkides ütleb kunstnik nii: "11 päeva. Eksperiment iseenda peal - elada ülepea kunsti sees ning luua kõigest ja kõigele enda ümber ning siis see avalikkusele vaatamiseks pakkuda. Katsetan piire ja piiritust. Vabadus olla mina ise või keegi teine. Väljaspool mugavustsooni - ma ei tea kuhu ma jõuan ning kas ja mis lõpuks välja tuleb. Tahan protsessiga kaasa minna ja selles elada. Õpin võimatuid võimalusi tundma ning tahan seda jagada teistega. Tahan näha, kas ükskõik mis olukorras ning mida luues kumab selles läbi kunstniku isiksus (või muutes loominguks kõik, mida puudutan). Kas minu nägemus vastab publiku arvamusele või leiavad nemad sellest üldse midagi muud?"

Kunstniku sõnul ei ole ta seadnud endale mingeid piiranguid ei materjali, teema ega formaadi suhtes. "Tuleb see, mis tuleb ise. Näitusel näete mitte niivõrd kaalukalt analüüsitud lõpp-produkti, vaid pigem protsessi tundlikkust-tuimust-emotsioone-olukordi."

No comments:

Post a Comment