13.5.10

Elizabete Rancane „Aktid“


Reede, 14. mail kell 18:00 avatakse LOOV galeriis Elizabete Rancane fotonäitus „Aktid“

Fotonäitusel „Aktid” võib näha noore fotokunstniku Elizabete Rancane aktifotode seeriaid, mis on tehtud viimase kahe aasta jooksul. Fotod on tehtud traditsioonilises must-valges tehnikas.

Elizabete püüab näidata ilu ilmaliku, tavapärase ja loomuliku kaudu, luua töid täis õrnust ja harmooniat. Oma kunstiga ei püüa ta inimesi šokeerida, pigem tahab luua töid, mis on täis tundeid. Oma tööde kaudu annab kunstnik edasi sisemist rahu, näidates inimese olemust ja ilu.

“Kunstis lummavad mind inimesed, nende loomulik ilu ja nende suhted keskkonnaga. Näitus “Aktid” koosneb viimase kahe aasta jooksul valminud töödest, mis moodustavad kaks seeriat: “Viis naist ja vesi” ja “Aktid Looduses”. Enamjaolt on need piiratud tiraažiga hõbe-želatiin fotod.”

Seeria “Viis naist ja vesi” on inspireeritud prantsuse skulptori ja maalija Edgar Degas' kümbluse-teemalistest maalidest ja joonistustest. Seeria “Aktid Looduses” puhul on püütud näidata ilu tavapärase ja loomuliku kaudu, saavutamaks töid, mis on täis õrnust ja harmooniat.

Näitus jääb avatuks 27. maini


No comments:

Post a Comment