5.8.12

Esimene Tallinna avamine!

Suure asjatamise, muretsemise ja tavapärase viimase hetke paanika saatel sai 1.augustil siiski tehtud esimene Tallinna näituste avamine. Kuna tegemisi oli mitu, siis pilte õigesti teha ei jõudnudki ja ega need telefoni jäädvustused suurt ka päästa. Nüüd siis aga väike kokkuvõte neile, kes kohale ei saanud tulla.

Kogu ettevõtmine algas 31.juuli hommikul rännakuga Tallinna poole, mis võttis kokku vist rohkem aega kui kunstnikel Soomest tulek. Peale lõunat me aga kõik kohale jõudsime ja ülespanek algas. Piaga läks ladusalt, pildid seina ja korras.

Peale ehituspoe külastust ja mõningast tassimist sai ka Kaija oma piltide riputamise kallale asuda, avastatdes seejuures, et seda on võimalik ka üksi teha. Vajalik avastus, kuna meie Hannaga asusime samal ajal hoopis seinu värvima. Seetõttu ei saanud tema tekstiilitöid sel õhtul riputada ning otsustasime asuda hoopis F-Hoones õhtut lõpetama.



Järgmisel hommikul olime taas kohal ja samal ajal kui mina linnas tegudele läksin, said kusntnikud ülejäänud tööd ka üles. Õhtu tuli kiirelt, nagu ikka avamise päeval ja kui kell kukkus kuus, oli külalisi hirmutavalt vähe. Lausa kurb hakkas ja viimases lootuses sai siiski all ukse juures käidud, et ehk ei leiat kohta üles. Trepist alla minnes tuli aga näole hiigel naeratus - kombinatsioon üllatusest, rõõmust ja kergendusest. Nimelt oli juhtunud nii, et vaatamata ukse süsteemide müütusele, ei olnud välisuksed siiski lukust lahti püsinud peale kuut ja enamus külalisi ootas kahe uksepaari vahelises osas. Lasin nad viisakalt sisse ja algas avamine. See läks aga tavapäraselt - mõni värisev sõna minu suust, hulk jooke, mõned näksid ja rahulolevad iniemsed, mõned neist suuremat sorti vaimustuses. Kunstnikele sai tänutäheks origami kõrvarõngapaar. Koos soomlastega sai taas F-Hoones tähistatud ja järgnes minu poolelt kiire bussile minek, et järgmisel hommikul jälle oma nn päevatööl värske olla. Tähistajad jätsin aga tähistama.

 

Välja kukkusid väga ilusad näitused. Pia "Aktid" jäävad avatuks 17.augustini, Kaija ja Hanna "Second Ground" aga 31.augustinni. Leiab mõlemad siis Telliskivi maja teise ja kolmanda korruse galeriidest. Minge julgelt ja kui ei leia, küsi, keegi kindalsti aitab :) 

Eks siis järgmise avamiseni 18.augustil!

No comments:

Post a Comment