16.7.12

we LOOV exhibition Telliskivi Loomelinnakus


Kätte on jõudnud aeg, kus enamus on paika loksunud ja saab kuulutada välja augustis ja septembris toimuva.

Nagu juba varem vihjatud nii mõneski postituses, siis on LOOV jälle näitusetegevuse üles võtnud ja kolib seekord hoopiski Tallinna Telliskivi Loomelinnakusse. Seal paneme kahe kuu jooksul kahel korrusel välja nii Eesti kui Soome kunstnike töid vägagi erinevatest kategooriatest.

Veidi aga eellugu: ettevalmistused algasid tegelikult juba umbes aasta aega tagasi, kui sai sel ajal Tartu loomekas tegutsenud Soome praktikandi Juliaga saadetud näituse üleskutsed Soome kunstnike liitude listidesse. Sel hetkel arvasime muidugi, et näitused saavad toimuma Loov galerii ruumides. Üleskutsele tuli mitmed vastused ja põnevaimad said välja valitud, nemad hakkasid siis omakorda kirjutama taotlusi kohalikele fondidele toetuste saamiseks.

Mõned kuud hiljem sai aga otsustatud Loov galerii lõpp ja erinevatesse 2012 aasta perioodidesse broneeritud näitused said edasi lükatud ebamääraseks ajaks, kui on leitud vastavad ruumid ja võimalused. Nii eelmise aasta lõpp kui selle algus aga osutusid ootamatult kiireks ja kui jõudis ruumide otsimise aeg, siis selgus, et see on veel raskem, kui oodata oli.

Niimoodi aga jõudsin lõpuks aasta alguses kontaktini Telliskivi toreda rahvaga, kes olid kohe rõõmsalt nõus oma just sel ajal näitustest tühjaks jäänud ruume kasutusse andma. Niisiis sai kunstnikega räägitud ja jõutud tulemusele, et just august ning september on kõigile hästi sobiv aeg. Mai kuus hakkas täpsem organiseerimine ja Kulkale taotluste kirjutamine. Pikale pöidla hoidmisele järgnes küll vaid eitus, kuid eks olematute vahenditega millegi tegemine ei ole midagi uut ja asjale lähenemine on loov, nagu alati.

Kogu selle segaduse ja pikaajalise korraldamise tulemusel avanevad esimesed näitused 1.augustil Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus. Näituste nimekirja leiab ikka alajaotuse Näitused alt ja pidevalt täieneva info leiab FaceBooki ürituse lehelt.

Seega, näeme Tallinnas :)

No comments:

Post a Comment