6.12.11

Kellawärk 2011

Alustame algusest ... 2010 aastal hakkasime loomekas korraldama disainiturgu, varakult alustasime, aga kuidagi ei saanud käima ... lõpuks oli üks koosolek meie kohvikus, mäletan väga hästi, kui kõlas lause sisuga - Helen, sa oled nüüd projektijuht. Nii siis oli ja kiiruga sai see asi kokku pandud ning need ideed, mis sel hetkel head tundusid, said ellu viidud.

Õnnestus, müüjad olid rõõmsad, külastajad ka. Koos oli meil ääretult vahva päev.

Sel aastal hakkas ka taas varakult meenuma, et oleks vaja üks üritus ära teha. Seega me koos Mikseriga selle asja ette võtsime. Et see muidugi juba tradistsiooniks pidi saama, siis ka seekord lükkus sujuvalt kõik suht viimasele hetkele. Lõikumise ja keepimisega alustasid Maria ja Lauri küll juba varakult, sest see oli teada, et see aasta tuleb visuaal.... noh, kiiksuga :)

TajuRuum aitas ka kaasa ja nii see hiigelpõder ja muu tore valmis sai.

Samal ajal tõttas mulle müüjate otsingul appi Hedviga Disainimajast ja kahepeal oleme 22 kunstniku kokku ajanud, kelle loomingut juba laupäeval imetleda saab. Nüüdseks on ka kõik muu paika loksumas ja üks tore päev ees ootamas.

Erilise rõõmuga ootan Maitseelamuse koja soojaid jooke aga ka muusikalisi üllatusi, mis see aasta ka majast välja laienevad. Kohal on ka eelmisel aastal palju kiitust saanud DJ-d mõnusat meeleolu loomas.

Kuid mis siis üldse on Kellawärk - või miks ta on. Eks ta alguse sai meie maja veel varajases nooruses, kus siiski oli näha, et kõik meil juba kellawärgina tiksub, nüüdseks on meie masinavärk laienenud teise majja, juurde on tulnud uusi hammasrattaid ja kõik töötab hoogsalt edasi. Mõned mutrid, nagu ka mina, vahetuvad vahepeal välja. Neid meenutatakse heade sõnadega, aga süsteemid töötavad edasi uute osadega.

Jah nii on, väike filosoofia. Igaljuhul aga on Kellawärk minu viimane loomeka ühine üritus, mida siin majas korraldan ja loodan näha palju galerii sõpru ka kohal.

Piltidel Valeri Parhomenko pilt koos eelmise aasta lumekuhjade ja Jaan Sepa visuaaliga, Ahto Sooaru jäädvustus müüjate laualt ning Mikser Disaini loodud plakat selleks aastaks.

Näeme Kellawärgil 2011 - laupäeval, 10.detsemberil kell 11-17

No comments:

Post a Comment