12.3.10

Ülle Ottokar "Päikest otsimas"

Laupäeval, 13. märtsil kell 13:13 avatakse LOOV galeriis Tartu Kõrgema Kunstikooli skulptuuriosakonna vilistlase Ülle Ottokar’i personaalnäitus „Päikest otsimas“

Galerii jaoks esimene skulpturaalse kunsti näitus toob endaga kaasa ka ruumi võimaluste katsetused – valguse, heli ja lõhnaga.

Näitusel on põhiliselt värvitud kipsreljeefid, mis muutuvad elavaks valguse ja varju mängus. Kujutavad ja abstraktsed vormid ning värv on ühendatud tagasihoidlikuks paarismänguks. Ruumis sekundeerivad valgus ja vari, lõhnad ning muusika. Tekib miljöö, mis imiteerib meeleolu või –seisundit, milles tööd on valminud ning pakub külastajatele vahetumat näituseelamust, võttes esimese personaalnäitusena kokku autori ligi 5 aastase otsingu ning katsetamise värvilise vormiga.

„Päikest otsimas” on teismelise tüdruku armastuse ja enda koha otsing, mis on muutunud teismelise ema lootuseks leida ja uskuda puhast armastust. Igapäevane, igavikuline - teismeline küpsemas täiskasvanuks - püüdlus areneda, kuid hirm hüljata omandatut.

Avamisel pakutakse erilise retsepti järgi valmistatud kuuma teed, tekitatakse hõrk segu kohal olemise, oodatuse ning salapära emotsioonidest. Näitus annab külmale ja pikale veninud hallile talvargipäevale värvi, olles samas talvele omaselt mõtlik.

Näitus jääb avatuks 27. märtsini

No comments:

Post a Comment